Evaluatierapport

Waarom een evaluatierapport?

Neem je deel aan een training of ben je voornemend je in te schrijven, dan heb je waarschijnlijk gelezen of ben je door je trainer of onze cursistendesk geïnformeerd over de mogelijkheid om na de training een evaluatierapport te ontvangen. Een evaluatierapport is een opvolging die wij onze cursisten aan kunnen bieden na afloop van de training. Hierdoor krijg je een document in handen waarin jouw eigen trainer een één-op-één analyse maakt van de door jou gemaakte opdrachten en tests, een persoonlijk profiel van de manier waarop je nu communiceert en persoonlijke adviezen waarmee je ook in de periode na de training jouw communicatie, persoonlijke profilering, overtuigingskracht en assertief gedrag verder kunt ontwikkelen. Onze cursisten gebruiken het document als leidraad voor de periode na de training en als basis voor functionerings- en persoonlijke ontwikkelingsgesprekken. Het rapport wordt zorgvuldig handmatig door de trainer opgesteld met hierbij jouw kernkwaliteiten, persoonlijke profiel, uitslagen en leerwensen als uitgangspunt.

Wat staat er in?

Tijdens de trainingsdagen komt er veel informatie tot je en het is best lastig om dit allemaal direct naar jouw persoonlijke praktijk te vertalen. In de training wordt hier al uitgebreid bij stilgestaan met de groep, maar het is ook prettig om alles wat jou persoonlijk betreft overzichtelijk in een document te ontvangen. Naast de resultaten van de theorie, je praktijkopdrachten, tests, gebeurtenissen uit de lesdagen en het uitgebreide trainingsmateriaal wat je in de lessen doorgenomen hebt, zal je trainer zich inspannen om jouw resultaten te ordenen, deze grondig te analyseren en hier persoonlijke adviezen aan te koppelen. Verder wordt een stappenplan aangereikt dat naadloos aansluit op het cursusmateriaal en jouw persoonlijke leerdoelen. De onderdelen van het evaluatierapport worden met verwijzingen gekoppeld aan de hoofdstukken van het lesmateriaal, zodat je gemakkelijk de theorie ernaast kunt leggen.

Hoe kun je een evaluatierapport krijgen?

Als jij ook een evaluatierapport wilt ontvangen, dan kun je dit invullen op het inschrijfformulier. Is je training al van start gegaan, dan kun je het aan je trainer doorgeven als je alsnog een evaluatierapport wilt ontvangen. Je ontvangt dan na de laatste trainingsdag een e-mail van je trainer met daarin een afrondende oefening en een persoonlijk actieplan dat je trainer graag ingevuld retour van je zou willen ontvangen ten behoeve van de evaluatie. Na ontvangst hiervan zal de trainer het werk voor het maken van het rapport inplannen. Aangezien het vervaardigen van het rapport van ca. 35 pagina’s handmatig en persoonlijk werk is en het schrijven hiervan best wat tijd vraagt van jouw trainer, zul je het rapport na enige weken ontvangen.

Wil jij na afloop ook een evaluatierapport ontvangen (dit is optioneel), dan kun je dit aanvinken op het inschrijfformulier. Houd er rekening mee dat een evaluatierapport niet in de prijs inbegrepen zit. Hiervoor wordt een extra bedrag gefactureerd van € 249,- excl. btw. Van de meeste van onze cursisten wordt het evaluatierapport door de werkgever vergoed maar je kunt er ook voor kiezen om het bedrag zelf te voldoen. Je trainer mailt het rapport alleen naar je persoonlijke mailadres, waarna je er zelf voor kunt kiezen met wie je de inhoud eventueel wilt delen.

Hoe kan ik het evaluatierapport gebruiken?

In de afgelopen decennia hebben zowel onze cursisten als hun leidinggevenden aangegeven veel plezier van de evaluaties te hebben. Het helpt zowel de cursist als de leidinggevende het leerrendement van de training te maximaliseren door de theorie optimaal naar de praktijk te vertalen en op een constructieve manier te werken aan zowel de persoonlijke ontwikkeling als het doorontwikkelen van jezelf op zakelijk gebied: hoe haal je het beste uit jezelf en je functie, hoe reageer en anticipeer je professioneel en empatisch op je (werk)omgeving en hoe haal je zowel je persoonlijke als zakelijke doelen. Veel cursisten delen het rapport met hun leidinggevende om vervolgens samen te gaan werken aan een verdere implementatie in de praktijk. Wij wensen je veel plezier met jouw evaluatierapport en zijn ervan overtuigd dat het je zal helpen het maximale uit jezelf te halen.

homeHome play_arrow 18 jaar specialist in communicatietrainingen. play_arrow Intensief en in kleine groepen play_arrow Vrijblijvend telefonisch gesprek vooraf met jouw trainer play_arrow Ook buiten kantooruren open play_arrowPrivacybeleid play_arrowContactgegevens