Effectief en overtuigend communiceren

Verbeter je communicatie, gesprekstechnieken en overtuigingskracht

3 lesdagen, alles inclusief

Je communiceert de hele dag, bewust en onbewust, zowel in je privéleven als op je werk. Het is zo vanzelfsprekend dat bijna niemand erover nadenkt. Toch kan communicatie in je werk soms meer impact hebben dan je wilt of beseft. Tijdens je werkdag zul je in verschillende rollen anders communiceren. Zo zal een gesprek met een directe collega anders zijn dan een gesprek met je leidinggevende of een klant die je graag binnen wilt krijgen. Zo zal een gesprek over je functioneren anders verlopen dan een vergadering. Zal een gesprek voor een nieuwe functie wat anders van je vragen dan een gesprek met iemand die je moet aansturen of een gesprekje bij de koffieautomaat. Je ziet dat je continu vanuit andere invalshoeken naar communicatie kijkt vanuit steeds een andere context. Wat namelijk continu verandert is het doel dat je hebt. Datgene wat niet verandert ben jij, maar wat wel verandert is hoe je je opstelt, wat je zegt en hoe je overkomt om dat doel te bereiken. De manier waarop je communiceert kan het verschil bepalen tussen succes en geen succes, wel of geen nieuwe functie, of er wel of niet naar je geluisterd wordt, of je wel of niet overtuigt, of je zichtbaar of onzichtbaar bent, of de klant voor jou kiest of voor een ander, of je wel of niet het respect krijgt van de ander, of je wel of niet geloofd wordt.

Soms bereik je niet helemaal wat je zou willen, zonder dat je precies weet hoe dit komt. Je hoort dit misschien van anderen terug of weet zelf dat je hierin nog verder kunt groeien. Weet je bijvoorbeeld niet altijd te overtuigen? Vind je het lastig om in te breken in een gesprek? Zit je niet altijd op een lijn met de ander? Ben je inhoudelijk sterk maar vind je het lastig dit over te brengen? Heb je moeite met social talk om een sfeer neer te zetten? Voel je niet altijd even goed aan of je iets nu wel of niet moet zeggen? Word je wel eens als bot gezien of juist als te meegaand? Nemen ze je niet serieus of kom je te jeugdig over? Vind je het makkelijker om met je vrienden te praten dan met die moeilijke collega? Praat je gemakkelijk met mensen die je graag mag, maar sla je dicht tegenover bepaalde collega’s of leidinggevenden? Ben je een open boek voor anderen en laat je te veel van jezelf zien? Kun je je mening niet altijd goed overbrengen? Vind je het lastig om mensen aan te spreken op verkeerd gedrag of op een fout? Heb je juist zelf moeite met het incasseren van kritiek of feedback? In al deze voorbeelden, maar er zijn er nog veel meer denkbaar, kan je communicatie je in de weg staan om je ambities waar te maken en om je persoonlijke doelen te bereiken.

Met deze training ontdek je hoe je het beste met anderen kunt communiceren om je doelen te bereiken. Je gaat begrijpen hoe je makkelijker met verschillende soorten mensen om kunt gaan, ook mensen waarbij je dit nu moeilijker vindt. Je gaat begrijpen waarom de een je beter ligt dan de ander en de gesprekken niet bij iedereen even soepel zullen lopen. Je leert hoe je omgaat met anders denkenden dan jij en met situaties waarin je je nu nog niet altijd even zeker voelt of waar je nog geen routine in ontwikkeld hebt. Je zult begrijpen wat je voelt omdat je jezelf en je kwaliteiten beter leert kennen en hoe je reageert in verschillende soorten gesprekken met uiteenlopende personen. Je leert hoe je de ander kunt bereiken en onderlinge relaties kunt verbeteren. Je leert te luisteren en feedback te geven. Je leert sensitiever te worden en empatisch over te komen. Je leert je toegankelijkheid te vergroten en je leert mensen zo te benaderen dat zij zich naar je open zullen stellen en respect voor je zullen krijgen. Je hoeft hier niet voor te veranderen, maar door op een andere manier te leren kijken, inzicht te krijgen en hierop te anticiperen zul je merken dat je direct al resultaat gaat zien in je relaties met anderen, zowel zakelijk als natuurlijk ook privé. Je effectiviteit zal hierdoor vergroten, je speelt beter in op signalen, zult meer persoonlijke doelen halen en je voelt je zekerder in gesprekken en contacten met anderen.

Werkwijze

Je hoeft dit niet allemaal alleen te doen. Al vanaf het moment dat je je met ons in contact komt, zal een enthousiaste trainer aan je gekoppeld worden die je hierbij gaat helpen. Zo kun je vooraf al een vrijblijvend telefoongesprek hebben met je eigen trainer om de leerdoelen door te nemen of te kijken welke groep bij je past. Voordat de training start vul je voorbereidende vragen in om je leerdoel voor jou en je trainer duidelijk te krijgen. Samen met je trainer, maar ook met je medecursisten, kom je er vervolgens in de trainingsdagen achter hoe je nu communiceert, hoe je dit zelf graag veranderd wilt zien, maar vooral ook hoe je jouw manier van communiceren kunt optimaliseren, zonder jezelf kwijt te raken. We kijken dan zowel naar je verbale als non-verbale communicatie en zelfpresentatie. Door de dagen heen krijg je verschillende analyses en gerichte adviezen van je trainer alsmede feedback van je medecursisten en dit allemaal in een constructieve en prettige sfeer. Samen gaan we naar gesprekken kijken waardoor je de ervaring en het vertrouwen krijgt dat je het na de training ook zelf kunt. In de tussenliggende weken kun je direct oefenen en resultaat zien.

Highlights & topics

 • hoe komt de manier waarop je nu communiceert over en waarom, hoe wil je graag overkomen?
 • hoe kun je sterker staan in één-op-één gesprekken, in groepsoverleggen en voor groepen?
 • hoe kun je je mening of standpunt overtuigender overbrengen en de ander meenemen in je verhaal?
 • hoe kun je gemakkelijker communiceren met mensen waar je dit normaal moeilijk bij vindt?
 • hoe komt het dat je in gesprekken niet altijd bereikt wat je wilt bereiken?
 • op welke manier kun je het beste omgaan met verschillende typen personen?
 • hoe bepaalt je manier van communiceren hoe anderen naar jou kijken en over je denken?
 • hoe kun je je inhoudelijke kennis het beste overbrengen en weten of je nog op een lijn zit met de ander?
 • waarom heeft de een meer grip op je dan de ander en hoe kun je tijdens gesprekken bijsturen en regie houden?
 • hoe kun je het beste inbreken of meegaan in een gesprek? Hoe kun je een lopend gesprek bijsturen, gericht doorvragen en de vraag achter de vraag achterhalen?
 • hoe kan het dat mensen soms iets heel anders interpreteren dan jij?
 • welke invloed heeft je manier van communiceren op je omgeving en welke manier van communiceren past het beste bij je?
 • waarom trek je meer naar bepaalde personen of vind je het makkelijker om met hen te praten en waarom is het moeilijker, sla je dicht of voel je je ongemakkelijker bij anderen?
 • hoe kun je aanvoelen of je iets nu wel of niet moet zeggen en of je een gesprek beter kunt afronden?
 • waarom is de één een open boek voor anderen en de ander niet? Hoe kun je minder leesbaar zijn?
 • waarom word je soms als te rustig, te bot, te meegaand, te serieus of te joviaal gezien en hoe kun je dit voorkomen?
 • hoe kun je het beste anderen aanspreken op gedrag, afspraken of op een fout?
 • hoe kun je het beste omgaan met het geven of incasseren van feedback zonder je direct aangesproken te voelen?
 • op welke manier kun je het beste een social talk insteken om een sfeer neer te zetten?

Resultaten

 • je weet welke manier van communiceren bij je past, hoe je overkomt en hoe je dit kunt veranderen.
 • je begrijpt hoe je het beste met anderen kunt communiceren om je doelen te bereiken.
 • je weet hoe je makkelijker met verschillende soorten mensen om kunt gaan, ook mensen waarbij je dit nu moeilijker vindt.
 • je begrijpt waarom de een je beter ligt dan de ander, de gesprekken niet bij iedereen even soepel zullen lopen en hoe je dit kunt verbeteren.
 • je weet hoe je om kunt gaan met anders denkenden dan jij en met situaties waarin je je nu nog niet altijd even zeker voelt of waar je nog geen routine in ontwikkeld hebt.
 • je begrijpt beter waarom andere mensen een bepaalde reactie op je gevoel of gedrag hebben, omdat je jezelf en je kwaliteiten beter leert kennen en hoe je reageert in verschillende soorten gesprekken met uiteenlopende personen.
 • je weet hoe je de ander kunt bereiken, overtuigen, onderlinge relaties kunt verbeteren en het vertrouwen en respect kunt krijgen.
 • je weet hoe je beter kunt luisteren, adviseren, beargumenteren en feedback kunt geven en incasseren.
 • je weet hoe je sensitiever en empatischer over kunt komen en hoe dit je kan helpen om acceptatie te krijgen.
 • je wordt toegankelijker en je kunt mensen zo benaderen dat zij zich prettiger bij je voelen en zich naar je open zullen stellen.
 • je hebt meer inzicht in signalen tijdens gesprekken en kunt hier gemakkelijker op anticiperen om draagvlak te krijgen en om je eigen visie, ideeën of mening helder en duidelijk over te brengen op anderen.
 • je voelt je zekerder en zichtbaarder in gesprekken, netwerkgelegenheden en contacten met anderen en weet meer doelen te bereiken.

Wil je je nog verder ontwikkelen of je verder verdiepen?

Wil je alles begrijpen van de communicatie van anderen, dan kunnen wij je de training ‘Gedrag, non-verbale communicatie en afstemmen’ aanraden als vervolgtraining. In deze training leer je geavanceerde technieken om anderen te kunnen ‘lezen’, positief beïnvloeden en bereiken. Je begrijpt na deze training waarom anderen overkomen zoals ze doen, waarom ze waardering krijgen en succes hebben. Je kan hierdoor anderen beter motiveren, begrijpen, weten wat ze echt denken en hoe je hier op kunt anticiperen om je eigen doelen te bereiken. Deze training vormt een logisch vervolg op de training Effectief en overtuigend communiceren.

Planning
Almere; di 04-06, di 11-06, di 18-06Alles inclusief (dagarrangement, lunch en materiaal)  € 1.495,00 excl. btwBrochure Inschrijven
Almere; do 18-07, do 25-07, do 01-08Alles inclusief (dagarrangement, lunch en materiaal)  € 1.495,00 excl. btwBrochure Inschrijven
Almere; do 05-09, do 12-09, do 19-09Alles inclusief (dagarrangement, lunch en materiaal)  € 1.495,00 excl. btwBrochure Inschrijven
Almere; di 29-10, di 05-11, di 12-11Alles inclusief (dagarrangement, lunch en materiaal)  € 1.495,00 excl. btwBrochure Inschrijven
Almere; do 30-01, do 06-02, do 13-02Alles inclusief (dagarrangement, lunch en materiaal)  € 1.495,00 excl. btwBrochure Inschrijven
Almere; di 17-03, di 24-03, di 31-03Alles inclusief (dagarrangement, lunch en materiaal)  € 1.495,00 excl. btwBrochure Inschrijven
Almere; do 07-05, do 14-05, do 21-05Alles inclusief (dagarrangement, lunch en materiaal)  € 1.495,00 excl. btwBrochure Inschrijven
Bekijk ook ons loyalisteitsprogramma
Wij zijn trots op onze tevreden vaste klanten. Wij geloven echter dat waardering twee kanten op werkt. Lees meer over ons loyaliteitsprogramma
Alle trainingen zijn inclusief...
Telefonisch intake gesprek (indien gewenst)Bespreek de training voor met je eigen trainer.
TrainingsmateriaalDoor onszelf ontwikkeld materiaal (ca. 200 pags) waarin alles na de training terug te lezen is.
Luxe buffetlunch, koffie, frisdranken en tussendoortjesHet zal je op de trainingsdagen aan niets ontbreken.
InstituutscertificaatEen officiëel document dat laat zien dat jij aan jezelf hebt gewerkt.
Wat je verder nog wilt weten...
De trainingsdagen zijn van 9.30 uur tot 17.00 uurDus geen gehaast om op tijd te komen.
Perfect bereikbaar met het openbaar vervoerOnze lokatie is zeer goed bereikbaar met de trein en bus.
Voldoende gratis parkeerruimteRuim voldoende parkeerruimte (ook overdekt) en direct gelegen nabij de snelweg.
Overnachten op de lokatie is mogelijkDe lokatie beschikt over een ruim aantal luxe hotelkamers.
Vergelijkbare trainingen...
Persoonlijke kracht en communicatie (compleet)Krachtig zakelijk communiceren, overtuigen en beïnvloeden
Persoonlijke uitstraling en profileringIntensief werken aan hoe je overkomt
Assertiviteit en persoonlijke effectiviteitOpkomen voor jezelf en sterker overkomen
Excelleren in communiceren voor professionals (compleet)Masterclass communiceren, motiveren, inspireren, overtuigen en beïnvloeden
homeAlle trainingen play_arrow 18 jaar specialist play_arrow Intensief en in kleine groepen play_arrow Vrijblijvend telefonisch gesprek vooraf met jouw trainer play_arrow Ook buiten kantooruren open play_arrowCookies play_arrowPrivacybeleid play_arrowContactgegevens
banner new